Ollilan tila Tuovinen Jarkko ja Merja

Jäätelönvalmistus

Aloitimme jäätelön valmistuksen tilallamme kesällä 2012. Jäätelön valmistuksen pääraaka-aineena käytetään tilamme maitoa suoraan tilasäiliöstä. Maito pastöroidaan (kuumennetaan), mutta ei homogenoida. Muut perusraaka-aineet ovat myös kotimaisia. Jäätelön perusmassa on lisäaineetonta, sakeuttamisaineita emme käytä, E-koodeja ei löydy. Jäätelön litrapaino on n. 700-800 g, kun taas teollisissa jäätelöissä litrapainon on oltava ainoastaan yli 475 g. Jäätelömme ei siis sisällä paljoakaan ilmaa, siksi se varaa myös kylmää tosi paljon eikä sula kovin nopeasti. Jäätelömakuja on mahdollista tehdä lukuisia, vain mielikuvitus on rajana. Pyrin myös käyttämään lähiympäristöstä saatavia marjoja jäätelön valmistukseen. Neljä lasta toimii suorasanaisina ja rehellisinä kriitikkoina makuja testatessa.

Jäätelöä valmistetaan tilauksien mukaan. Suoramyyntiä ei ole tällä hetkellä.

Jäätelöä saatavana 100 ml, 500 ml ja 2500 ml rasioissa.

 
 

 

 

 

 

NettiTieto Oy