Ollilan tila: Maidontuotantoa & majoitusta
Tilan toiminta    

 

Maidontuotanto

Tilalla on v. 2000 valmistunut pihatto, jota on laajennettu pariin otteeseen. Lehmäpaikkoja on n. 90 ja nuorkarjapaikkoja 55. Lypsyrobotti on otettu käyttöön elokuussa v. 2004 ja toinen lypsyrobotti toukokuussa v.2011. Navetassa on avokourut ja lietelanta poistetaan raapoilla. Säilörehu jaetaan pienkuormaajalla ja väkirehu kahdesta kioskista.

Pääasiallinen rehu on maitohappobakteereilla säilötty, esikuivattu säilörehu. Nuorkarjalle ja umpiosastolle annetaan myös pyöröpaaliheinää. Väkirehuina ovat täysrehu, tiiviste ja oma vilja.

Keskituotos on tällä hetkellä 10400 kg (rasva-% 4,9 ja valk-% 3,4). 10 000 kg tuotostavoite ylitettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016. Jalostussuunnitelma tehdään vuosittain ja tärkeimpänä ominaisuutena pidämme lehmien rakennetta ja erityisesti utarerakennetta. Lehmien keskipoikimakerta on tällä hetkellä 2,3 ja tavoitteena on saada se nousemaan yli 3. Pitkäikäiset ja hyvärakenteiset lehmät antavat mielekkyyttä navettatyölle. Eläinten olosuhteisiin on panostettu valtavasti viime vuosien aikana ja samalla myös omat työskentelyolosuhteet ovat parantuneet. Eläinten terveydenhuoltosuunnitelma päivitetään vuosittain.

 
   

 

Peltoviljely

Pelloilla viljellään nurmea ja rehuviljaa. Pieni ala on kesantona. Säilörehu tehdään 2 kertaa kesässä. Niitto tapahtuu niittomurskaimella ja keruu noukinvaunulla. Rehu tehdään siiloihin ja säilötään maitohappobakteereilla. Muutamalta hehtaarilta tehdään kuivaa heinää pyöröpaaleihin.

Vilja-alat viljellään perinteisesti: kynnetään ja kylvetään. Paikallinen urakoitsija käy puimassa. Tällä hetkellä vilja kuivataan maamiesseuran kuivaamolla.

Peltojen kuntoon on panostettu ojittamalla ja kalkitsemalla niitä.

 
 

 

Vuokraustoiminta

Ollilan tila vuokraa kahta lomamökkiä Sonkajärvellä sekä kolmea kalustettua kaupunkiasuntoa Iisalmessa.

Lisätietoa VUOKRATAAN -sivulla, sähköpostitse sekä Facebookin ja Instagramin Ollilan loma -sivulla.

 
   
© NettiTieto Oy